Zakažite pregled

BELJENJE ZUBA


Izbeljivanje zuba se danas smatra sigurnom i pouzdanom metodom. Preporučuje  se da se izbeljivanje vrši uz stručan nadzor, profesionalnim i proverenim sredstvima, a rezultati ove procedure su izvanredni.

 U našoj ordinaciji postoje dva načina izbeljivanja zuba :

Ordinacijsko izbeljivanje zuba , podrazumeva potpuno bezbednu i bezbolnu proceduru. Sistem se zasniva na primeni vodonik peroksida u gelu, koji se nanosi na zube i specijalne UV lampe koja ne zagreva i ne oštećuje zube već ima ulogu da ubrza proces beljenja zuba. Pre tretmana se odredi trenutna boja zuba pacijenta, zatim se specijalnim gelom zaštite desni pacijenta i na kraju aplikuje gel na zube koji trebaju da se izbele. Nakon 30-45 minuta zubi postaju za 2 do 4 nijanse svetliji, što zavisi od mnogo individualnih faktora.

Kucno izbeljivanje zuba (splint metoda) , postupak je jednostavan: u ordinaciji se uzima otisak gornje i donje vilice na osnovu kog se izradi kalup (splint) koji pacijent dobija zajedno sa gelom i nosi kući. U splint se aplikuje mala kolicina gela i nosi se u toku noći.  Proces beljenja zuba traje 7-15 dana u zavisnosti od slucaja.

NEKA VAŠ OSMEH ZABLISTA UZ SUBRIDERE DENTAL !!!